Polona/Blog. Restaurujemy: Karp - Aktualności - Biblioteka Narodowa

EN

Polona/Blog. Restaurujemy: Karp

Karp – ryba, którą Polacy hodowali niegdyś w swych wannach. Powszechnie kojarzona z niską ceną, dużą ilością ości, smakiem mułu i… grudniem. Czy słusznie?

Folk-blokowe dziwactwo i niehumanitarne praktyki odeszły na szczęście do lamusa. Pozostały przepisy, w księgach dziś już historycznych, które dowodzą, że karp to bogactwo możliwości…

Więcej w kolejnej odsłonie kulinarnego cyklu Restaurujemy na Polona/Blog

UDOSTĘPNIJ:

Aktualności

Nowe czytelnie Biblioteki Narodowej półfinalistą konkursu Lider Dostępności 2024

czytaj więcej o Nowe czytelnie Biblioteki Narodowej półfinalistą konkursu Lider Dostępności 2024

10. Nagroda Architektoniczna Prezydenta Warszawy

czytaj więcej o 10. Nagroda Architektoniczna Prezydenta Warszawy

Zwierzętopismo albo historia naturalna dla dzieci i młodzieży

czytaj więcej o Zwierzętopismo albo historia naturalna dla dzieci i młodzieży